top of page
LR-Karakterhuis-107_edited.jpg

Voorbeeldplattegronden voor jouw nieuwbouwhuis

Je hebt een nieuwbouwhuis gekocht en wilt deze gaan indelen en inrichten. Een nieuwbouwhuis kopen is een flinke investering en voor vele geen dagelijkse bezigheid. Je wilt het in een keer goed doen en de juiste keuzes maken. Want een huis inrichten betekent niet een blauw of groen bankstel maar karakter toevoegen door een juiste beleving van de ruimte.

 

Je bent op zoek naar inspiratie voor de beste indeling van jouw nieuwbouwplattegrond?

Bekijk een van de vele voorbeelden voor verschillende typen huizen.

 

Veel nieuwbouwhuizen hebben ongeveer dezelfde basisindeling. Praktisch maar ze zijn vaak niet zo sfeervol. Ook heeft iedereen een andere lifestyle waarbij je de indeling vaak op wil aanpassen. Bij Karakterhuis maken we van 'standaard' bestaande en nieuwe nieuwbouwhuizen unieke karakterhuizen die passen bij jouw woonwensen. We doen dit binnen de keuzemogelijkheden van de aannemer en zonder dat hier ingewikkelde verbouwingen voor nodig zijn na de oplevering van jouw nieuwe huis. Er is veel meer mogelijk dan je denkt!

 

Hoe we dat doen? Bekijk de inspiratie en voorbeelden.

20211125 Website plattegronden7.jpg

In basis zijn er vaak twee soorten indelingen:

De entree, toilet en trap aan de voorkant, zie het linker voorbeeld.

De entree, toilet en trap in het midden van het huis, zie het rechter voorbeeld.

 

Beide indelingen hebben hun eigen eigenschappen en mogelijkheden om er iets unieks van te maken. Drie voorbeelden hebben entree aan de voorkant, drie voorbeelden in het midden. Met een paar slimme ingrepen ontstaat er een compleet andere indeling. Laat je inspireren! 

20211125 Website plattegronden72.jpg
20211124 Karakterhuis website plattegronden3.jpg

Indeling 1: Ruimtelijk door lengte

Voorbeeld van een basishuis zonder uitbouw. De basisruimte is met een standaard indeling zonder uitbouw. Om een ruimtelijke sfeer te creëren loopt het keukenblad door in een bankje waar de eettafel aan zit. Hierdoor bespaar je veel ruimte.

 

De realisatie van dit karakteristieke interieur kost bij Karakterhuis tot en met schilderklaar circa 8500 euro en is volledig financierbaar in je hypotheek.

20211124 Karakterhuis website plattegronden4.jpg

Indeling 2:
Kookeilend en werkkamer

In de standaard indeling met een standaardbreedte is een kookeiland door de beperkte ruimte niet mogelijk. Maar door de keuken naar het midden van het huis te plaatsen wel en in combinatie met een bar. Zo ontstaat er een leefkeuken om gasten te ontvangen terwijl je zelf staat te koken. In deze indeling is een uitbouw van 2,4 m toegevoegd en zijn de keukenaansluitpunten verplaatst. Door de kastenwand wordt de woonkamer en de leefkeuken een beetje van elkaar gescheiden, zonder het helemaal af te sluiten. Zo blijft er voldoende ruimtelijk gevoel en licht over in de keuken. Wat deze indeling ook ideaal maakt is dat de eettafel aan de voorzijde van het huis is geplaatst. Deze is afgesloten door ensuite deuren zodat je hier ook kan werken terwijl het leven in de leefkeuken en woonkamer door kan gaan.

 

De realisatie van dit complete karakteristieke interieur kost bij Karakterhuis tot en met schilderklaar circa 15.000 euro en is volledig financierbaar in je hypotheek.

20211124 Karakterhuis website plattegronden5.jpg

Indeling 3:
Open leefkeuken

In dit voorbeeld is de woning iets breeder dan een standaard huis. Hierdoor is er ruimte om de keuken en eettafel bij elkaar te plaatsen. Deze indeling heeft twee zones in de ruimte in plaats van drie, wat een open gevoel geeft. De dubbele kast zorgt voor een visuele afscheiding van het keukengedeelte en de woonkamer, zonder de ruimte dicht te zetten. De kasten met daartussen een bankje zorgen voor een knusse hoek.

 

De realisatie van dit interieur kost bij Karakterhuis tot en met schilderklaar circa 7.000 euro en is volledig financierbaar in je hypotheek.

Indeling 4:
Kookeilend en veel open ruimte

Deze indeling is geïnspireerd op de indeling van oude huizen, maar dan van nu. De dubbele ensuitekast met schuifdeuren maakt van de woonkamer een knusse plek. De keuken krijgt een ruimtelijke look door de lange bank en het kookeiland. Zie je gasten al aan de bar zitten terwijl jij een heerlijk diner kookt?

 

De realisatie van dit interieur kost bij Karakterhuis tot en met schilderklaar circa 12.500 euro en is volledig financierbaar in je hypotheek.

20211124 Karakterhuis website plattegronden6.jpg

Indeling 5: Eyecatcher

Deze indeling is geschikt voor mensen die houden van ruimtelijkheid en orde. De grote kastenwand, met aan beide zijden twee bankjes, zorgt voor een duidelijk indeling van de ruimte en is een echte eyecatcher. De kastenwand is praktisch voor al je spullen, hetzelfde geldt voor de bankjes waar opslag in gemaakt kan worden. Door het bankje in de keuken is er ruimte voor een kookeiland en een extra grote eettafel. Aan de zijde van de woonkamer functioneert het bankje als een dressoir voor de televisie.

 

De realisatie tot schilderklaar van dit interieur kost bij Karakterhuis circa 8.500 euro en is volledig financierbaar in je hypotheek.

20211124 Karakterhuis website plattegronden7.jpg

Indeling 6:
Royale leefkeuken

Deze indeling heeft het beste van twee werelden: een royle woonkamer en leefkeuken. Door de plaatsing van de ensuitekasten ontstaat er een scheiding tussen de leefkeuken en wordt de woonkamer automatisch een l-vorm. De lengte van het inbouwbankje zorgt voor een ruimtelijke beleving. In het stuk tussen de woonkamer en de keuken is door de lange bank ruimte voor een werkplek.

 

De realisatie tot schilderklaar van dit interieur kost bij Karakterhuis circa 8500 euro en is volledig financierbaar in je hypotheek.

20211124 Karakterhuis website plattegronden8.jpg

Wil jij ook een uniek Karakterhuis?

Dat waren zes totaal verschillende indelingen, ontworpen voor totaal verschillende levensstijlen. Hopelijk heeft het je geïnspireerd dat je met de indeling van de ontwikkelaar of aannemer nog alle kanten op kan. Er is zoveel mogelijk bij een nieuwbouwhuis!


Heb jij ook een nieuwbouwhuis gekocht? En moet deze nog opgeleverd worden? Je hebt nu de kans om het in een goed te doen!

Neem contact op voor en gratis en persoonlijk adviesgesprek.

LR-Karakterhuis-107.jpg
bottom of page