top of page
LR-Karakterhuis-107_edited.jpg

In vier stappen naar een Karakterhuis

Laat ruimtes sfeer ademen

LR-groot--Karakterhuis-118.jpg

Stap 1
Kennismaking en
Woonwensen

Een ontwerp start bij een kennismaking en inventarisatie van de woonwensen. Tijdens een persoonlijk -online is mogelijk- adviesgesprek gaat we samen met jou op zoek naar een passend karakter voor jouw huis. Het gesprek is gratis en vrijblijvend. Vragen die aanbod komen zijn: wat zijn je woonwensen? Wat vind je fijn aan het huis en wat zou beter kunnen?

 

Neem contact op voor een en vrijblijvende afspraak en om te verkennen welke mogelijkheden er zijn voor jouw huis.

Een nieuwbouwhuis kopen en indelen en verbouwen zijn voor de meeste geen dagelijkse bezigheid. Het kost veel tijd en geld en je wilt zeker weten dat je de juiste keuzes maakt. Het is daarom goed om vooraf een concreet plan te maken. Zo weet je hoe het er uit gaat zien en worden keuzes een stuk makkelijker.

LR-Karakterhuis-104.jpg

Stap 2
Ontwerp

Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek start het schetsontwerp. Deze bestaat uit drie delen: Als eerste is een analyse van de bestaande ruimtes. Wat zijn de sterke punten? Wat kan er beter? Aan de hand hiervan maakt een moodboard en ontwerpvarianten voor de indeling in een plattegrond. Door in ontwerpvarianten te werken kan je zelf kiezen wat het beste bij je past. Na de presentatie ontvang je de presentatie in een PDF.

Meestal wordt het definitieve ontwerp een combinatie van de varianten.

Na deze fase kan het ontwerp verder worden uitgewerkt in een kleurenplan en bouwkundige tekening. Als er gekozen wordt voor maatwerk meubilair van Karakterhuis volgt stap 3 en 4.

LR-Karakterhuis-117.jpg

Stap 3
Inmeten

Als maatwerk meubilair onderdeel is van het ontwerp neemt de interieurbouwer van Karakterhuis telefonisch of per mail contact met je op voor een inmeetafspraak. De inmeetafspraak vindt uiterlijk vier weken plaatst nadat je besteld hebt.

Iedere huis is anders, daarom maakt het Karakterhuis altijd maatwerk. De interieurbouwer van Karakterhuis komt bij je thuis om de maten op te meten. Na het inmeten wordt de bestelling in de fabriek gemaakt, dit duurt circa tot acht weken.

Dus in 12 weken kan jouw Karakterhuis realiteit zijn.

LR-Karakterhuis-118.jpg

Stap 4
Plaatsen

Dan is het tijd voor het leukste gedeelte van het proces! De interieurbouwer van Karakterhuis komt het interieurelement bij je thuis plaatsen. Wij fabriceren de elementen grotendeels in de fabriek wat de overlast in jouw huis minimaliseert. Hierdoor neemt het plaatsen van een element tot en met schilderklaar maar één dag in beslag. Wij leveren de woning altijd bezemschoon op en nemen het afval mee. Na de plaatsing lopen we de karakterelement(en) samen door om te kijken of alles naar wens is gemaakt en geplaatst.

Voor aanvullende informatie en details:

De voordelen
van Karakterhuis

Tessa Dekkers heeft zowel kennis over bouwkundige zaken, als interieur.

Interieurontwerp op maat

Realisatie karakterelementen mogelijk

Karakterhuis referentie 4.jpg
LR-groot--Karakterhuis-115.jpg

Elk huis
Een Karakterhuis

bottom of page