top of page
LR-groot--Karakterhuis-120.jpg

Over
Karakterhuis

LR-groot--Karakterhuis-127.jpg

Een Karakterhuis is een huis

met aandacht ontworpen ruimten

die zonder meubilair al sfeer ademen.

Tessa Dekkers

Karakterhuis

Tessa Dekkers is de creatieve geest achter het Karakterhuis en zij is specialist op het gebied van het aanbrengen van karakter in een huis. Na haar opleidingen tot interieurarchitect (BSc. ArteZ Zwolle) en architect (MSc. TU Delft) was zij werkzaam bij een projectontwikkelaar en heeft zij bijgedragen aan de ontwikkeling en bouw van honderden nieuwbouwhuizen. Al vroeg in haar carrière zag ze dat nieuwbouwhuizen weliswaar steeds meer duurzaam en comfortabel worden, maar dat het ontbreekt aan karakter. Iets wat oude woningen vaak zo sfeervol en gewild maken.

Gefascineerd door de vele mogelijkheden om met interieurelementen karakter aan nieuwbouwhuizen toe te voegen, is Tessa gestart met Karakterhuis.

 

Het Karakterhuis is begonnen in haar eigen huis waar ze veel heeft geëxperimenteerd. Dit bestond uit het toevoegen van interieurelementen tot uitgebreid experimenteren met kleuren op de muren. Met deze ervaring kan Tessa wijzen op mogelijkheden die anderen niet bedenken en heeft ze ervaren dat elk huis een uniek Karakterhuis kan worden.

Daarnaast heeft ze nagedacht over het proces van verbouwen. Het kost vaak veel tijd om geschikte mensen te vinden, je hebt lange tijd veel troep in huis en dat levert de nodige stres op! Dat moet beter en simpeler kunnen.

Samen met een interieurbouw fabriek heeft ze slimme ontwerpen bedacht en het uitvoeringsproces voor nieuwe bewoners makkelijker en sneller gemaakt.  

Zo kan elk huis eenvoudig een uniek Karakterhuis zijn.

Links: Ontwerp eerste huis Tessa na

LR-groot--Karakterhuis-104.jpg

Waarvoor kan je contact opnemen?

Wanneer is Karakterhuis iets voor jouw?

  • Je hebt een (nieuwbouw) huis gekocht en wilt deze gaan indelen.

  • Je wilt graag echts iets anders met jouw bestaande interieur, maar wilt geen gedoe met een verbouwing.

  • Je wilt jouw huis gaan verbouwen.

 Wat maakt een huis tot een Karakterhuis?

Wat maakt een huis tot een Karakterhuis? Naar deze vraag heeft Tessa een uitgebreide studie gedaan. Deze studie heeft tot vijf uitgangspunten geleid die aan de basis staan van de ontwerpen binnen Karakterhuis:

  • Gebalanceerde ruimtelijke verhoudingen

  • Aandacht voor de details

  • Interieurelementen geïntegreerd met de architectuur

  • Pure materialen die mooi verouderen

  • Diversiteit aan sferen door kleuren, texturen en materialen

Links: Ontwerp eerste huis Tessa voor

Waar staat Karakterhuis voor?

1. Kwaliteit staat altijd voorop

De Karakterhuis interieurcollectie wordt in Nederland geproduceerd. De fabriek en montageploeg heeft jarenlange ervaring in het produceren van maatwerk in de interieurbouw. Alle elementen worden zorgvuldig ontworpen en gemaakt om lang me te gaan. Karakterhuis geeft daarom twee jaar garantie op alle producten.

2. Comfort in het proces

De aankoop en het woonklaar maken van een nieuw huis kost veel tijd en energie. Het Karakterhuis wil het proces van een casco tot een karakterhuis zo toegankelijk mogelijk maken. We richten ons op full service en zijn transparant over de prijzen, zodat je weet wat je krijgt voor welke prijs. Het montageteam en het team in de fabriek hebben meer dan 35 jaar ervaring en zijn VCA-gecertificeerd. Dit betekent dat ze een certificaat hebben behaald om veilig te kunnen werken in de fabriek maar ook bij jou thuis.

3. Duurzaam in product en productieproces

De collecties worden uitgedacht en gemaakt om jaren mee te gaan. De elementen worden gemaakt met PEFC of FSC gekeurd hout. Het afval uit de productie wordt beperkt doordat de elementen gedeeltelijk in de fabriek worden gemaakt en het afval uit de fabriek opnieuw wordt verwerkt in nieuwe platen.

bottom of page