top of page
LR-groot--Karakterhuis-120.jpg

Binnenkijken bij

Neem een kijkje in de Karakterhuizen van deze klanten.

Karakterhuis van
Isabel en Max

Karakterelementen

We hebben onlangs een nieuwbouw appartement in Amsterdam gekocht, waar de ruimtes erg licht een ruimtelijk zijn, maar vooral in de woonkamer misten we wel de karakteristieke kenmerken van bijvoorbeeld een jaren 30 woning. Toen we de website van Karakterhuis voorbij zagen komen, kwamen we al snel tot de conclusie dat dit concept exact inspeelt op wat wij zochten.

 

In het professionele intakegesprek met Tessa werd ons duidelijk uitgelegd wat wij konden verwachten en tegen welke kosten. Na dit gesprek is zij aan de slag gegaan met verschillende ontwerptekeningen geschikt voor onze ruimte en aangepast op onze wensen.

 

In twee dagen zijn de door ons gekozen element kast en twee bankjes geplaatst, welke zorgen voor verbinding tussen het eetkamer- en zitkamer gedeelte van de woonkamer en tegelijkertijd veel rust en warmte in de ruimte brengt.

 

De elementen doorbreken daarnaast het 'rechthoekige gevoel’ en zorgen voor een unieke sfeer. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat en verwachten er nog jarenlang plezier van te hebben! Ook raden wij iedereen aan die op zoek is naar meer sfeer en karakter in huis om eens met Karakterhuis in gesprek te gaan!

 

Max en Isabel

Karakterhuis van
Mieke en Ruud

Interieurontwerp

In het voorjaar van 2019 hebben wij ons huis gekocht. In eerste instantie omdat het op een mooie locatie ligt dichtbij het centrum en grenzend aan een natuurgebied. Bij binnenkomst voelde het huis voor ons direct goed. Het huis is nog niet zo oud, maar kon in onze ogen wel wat modernisering gebruiken. We zagen daarin direct potentie om een grote woonkeuken te realiseren met veel lichtinval waarin we de keuken en tuin bij elkaar konden betrekken. 

 

We zijn zelf aan de slag gegaan met het ontwerp voor de verbouwing maar kwamen er niet uit. In de keuken zitten veel deuren die we niet konden verplaatsen. De hoeveelheid deuren zorgden voor een lege ruimte die we niet mooi konden opvullen. Omdat het toch wel een grote verbouwing zou worden leek het ons verstandig om een expert mee te laten kijken. Zo kwamen we bij Tessa terecht. Tessa is zeer professioneel en kundig en tijdens een intake heeft ze ons huis bekeken en hebben we onze wensen doorgenomen. Vervolgens heeft ze drie erg mooie schetsen gemaakt die aansloten op onze wensen. We vonden het erg prettig dat Tessa ons verschillende en andere inzichten liet zien hoe we het konden aanpakken. 

 

Waar we heel erg blij mee zijn is de opvulling van de lege ruimte bij de deuren. Door het ontwerp van een grote kastenwand hebben we een mooie verhouding in de keuken kunnen creëren. Het ziet er luxe uit, is leuk om spullen in te zetten die het interieur laten leven en heeft gezorgd voor een grote praktische inloopkast. Het is één van de beste keuzes van de verbouwing geweest want het bepaalt echt de sfeer in de ruimte. Je herkent het oorspronkelijke huis van de binnen bijna niet meer terug. Het ontwerp is voor ons van grote meerwaarde geweest, we hadden dit nooit op deze manier kunnen bedenken. We zijn ontzettend blij hoe het geworden is en onze wensen zijn volledig tot uiting gekomen in het eindresultaat.

 

Bedankt voor het meedenken, het ontwerp is echt goud waard!

 

Mieke en Ruud uit Rosmalen

Karakterhuis van Jan

Interieurontwerp

In het najaar van 2018 heb ik dit appartement in Rotterdam gekocht. Het was toen erg gedateerd. Ik wilde het graag moderniseren en een andere indeling. Niet alleen voor mezelf maar ook om waarde toe te voegen om het later beter te kunnen verkopen. De ruimte is vrij klein en daardoor zag ik niet echt mogelijkheden om het anders in te richten dan dat het was. Ik heb de hulp van Tessa ingeschakeld. Het ontwerpproces ging probleemloos en het ontwerp is heel duidelijk een meerwaarde geweest. Ze heeft vier geschikte ontwerpen gemaakt, er was dus ruime keus aan indelingen. Wat op zich al een kunst is, gezien de beperkte ruimte. Ik heb een van de indelingen gekozen en het eindresultaat is voor mij perfect! De ruimte wordt beter benut door de aanpassing in de indeling. Het huis is in alle opzichten opgeknapt: helemaal gemoderniseerd en praktisch ingedeeld. Het meest blij ben ik met het de ruimte die is gecreëerd door de woonkamer en keuken in elkaar te laten overlopen. Hierdoor krijgt het huis een modern en open sfeer. Door al deze aanpassingen is de waarde van het huis toegenomen, wat gunstig is bij een eventuele verkoop.

 

Jan uit Rotterdam

Wil jij ook een uniek Karakterhuis?

bottom of page