top of page
 • In mijn huis zijn de maten groter dan op de tekening is aangegeven. Kost dit meer?
  De maten in alle huizen zijn nooit helemaal identiek. Zelfs door krimp en uitzetting kan de maatvoering tussen woningen verschillen. Alle interieurelementen worden daarom ingemeten en op maat gemaakt waardoor het altijd in jouw woning past. Als jouw woning voldoet aan de volgende voorwaarden zal er geen meerprijs worden gerekend: Jouw huis moet voldoen aan bouwbesluit 2012. Beukmaat hebben tussen de 4,8 m en 6,3 m. Plafondhoogte tussen de 2,5 m en 3 m Op de plek van het karakterelement mogen geen meubilair, bouwkundige zaken, plafondlichtpunt, lichtschakelaar of ventilatiepunt aanwezig zijn. Mocht dit toch aanwezig zijn is dat voor rekening en risico van de klant om dit na de oplevering zelf aan te passen. De aansluiting tussen de wand en het plafond is 90 graden. Indien je een uitbouw hebt van 1,8 tot 2,4 meter geldt er een meerprijs van 195 euro.
 • Van wat voor materiaal is het interieurelement gemaakt?
  Bij elk product staat een omschrijving, hier kan je vinden van welke materialen het element gemaakt is.
 • In welke fase van het bouwproces komen jullie inmeten en monteren?
  Wij komen als de woning is opgeleverd. Moet je woning nog worden opgeleverd? Wij adviseren om de interieurelementen te plaatsen na het huis gestukt is en voor de schilder. Je kan er, net als bij een keuken, voor kiezen om de interieurelementen voor of na het plaatsen van de vloer te laten monteren. Wil je het element afwerken met plinten? Dan kan het er voor. Wil je graag naadloze aansluitingen, dan komt het na de vloer.
 • Verwijderen jullie ook bestaande vloeren, interieurbouw elementen of keukens die op de plek van het element moeten komen?"
  Nee deze werkzaamheden doen we niet. Het Karakterhuis produceert en plaatst interieurelementen op maat, dat is waar we goed in zijn. Bij het slopen kan schade ontstaan bijvoorbeeld aan de wanden of plafonds. De reparatie hiervan is een andere specialiteit en valt niet binnen de expertise van Karakterhuis.
 • Er zit een stopcontact op de plek van het karakter element, hoe werkt dat?"
  De interieurbouwer komt bij je thuis om de maten in te meten en is er overleg over jouw bestelling en persoonlijke wensen voor de volgende onderdelen: je kan kiezen waar je een sparing wilt voor een stopcontact (let op: geen lichtschakelaar) zodat je er altijd bij kan. Ongeacht het aantal sparingen, er zijn geen meerkosten. De standaard sparing heeft een diameter van 80 mm en wordt afgewerkt met een kunststof kabeldoorvoer. Mocht je dit te klein vinden of niet mooi, er kan tegen een meerprijs van 65 euro incl. btw een luikje met magneten worden geplaats op de plek van de wandcontactdoos. Bij de inmeetafspraak kan je aangeven waar je de sparingen wilt en in welke uitvoering.
 • Er zit een ventilatiepunt of lichtschakelaar op de plek van het interieurelement, hoe werkt dat?"
  Als er een ventilatiepunt of lichtschakelaar zit op de plek van het interieurelement maakt Karakterhuis geen sparing of aanpassing. Het is mogelijk om het element te plaatsen en na de oplevering zelf een sparing te maken en de installatie aan te passen.
 • Leveren jullie in heel Nederland?
  Ja.
 • Kan ik de interieurelementen ergens zien?
  Er zijn diverse elementen te zien in het kantoor van Karakterhuis in Eindhoven. Je bent altijd welkom en om een kijkje te komen nemen.
 • Wat zijn de levertijden van de interieurelementen?
  De inmeetafspraak vindt uiterlijk vier weken na de bestelling plaats. Het leveren en plaatsen van de interieurelementen vindt zes tot acht weken plaats na de inmeetafspraak. Indien jouw huis nog gebouwd moet worden kan hier uiteraard van worden afgeweken en de inmeetafspraak en leverdatum in overleg worden bepaald.
 • Wat voor onderhoud zit er aan de interieurpakketten?
  De interieurelementen die worden geleverd en geplaatst door het Karakterhuis worden schilderklaar opgeleverd. Dit betekent dat er fabrieksmatig een grondverf laag wordt aangebracht in de vorm van een aflakfolie of watergedragen grondverf. De grondlaag is niet bedoeld voor dagelijks gebruik en dient te worden afgelakt. De grondlaag valt om deze reden buiten de garantie die het Karakterhuis beidt.
 • Wat voor garantie zit er op de karakter elementen?
  Op alle interieurelementen geldt de wettelijke garantie. In de wet staat dat je recht hebt op een goed product, dit betekent dat het product biedt wat je er van mag verwachten. De garantie op karakterelementen is twee jaar en geldt vanaf het moment van plaatsing. De garantie omvat eventuele functie-, materiaal met uitzondering van de aflakfolie en grondverf, en fabricagefouten die je voor particulier gebruik bij Karakterhuis koopt. Het herstellen of het vervangen van onderdelen zal door het Karakterhuis worden gedaan. De garantie komt te vervallen wanneer je zelf reparaties of herstelwerkzaamheden uitvoert of door derden laat uitvoeren. Heb je nog meer vragen of wil je gebruik maken van onze productgarantie? Neem dan contact op met de klantenservice via klantenservice@Karakterhuis.nl. We helpen je graag.
 • Waar kan ik een klacht indienen?
  Wij vinden het altijd vervelend als er een klacht is, maar nemen klachten zo snel mogelijk in behandeling. Je kunt jouw klacht indienen bij tessa@karakterhuis.nl. Het Karakterhuis neemt op werkdagen zo spoedig mogelijk contact met je op.
 • Ik wil mijn bestelling annuleren, hoe kan dat?"
  Indien je af wilt zien van de opdracht afziet, om welke reden dan ook, zullen de eventueel gemaakte kosten worden doorberekend aan de opdrachtgever. Tot een week voor de inmeetafspraak kan er kosteloos worden geannuleerd. Als er na de inmeetafspraak wordt geannuleerd zullen er wel kosten aan verbonden zijn. De kosten worden gebaseerd op de inmeetservice (350 euro), werkvoorbereiding en status van de productie. Een annulering kan je mailen naar tessa@karakterhuis.nl. Let op: alle karakter elementen zijn maatwerkproducten. Dat betekent dat ieder product per bestelling op maat wordt gemaakt volgens de specificaties die in overleg tot stand zijn gekomen. Om deze reden worden alle karakterelementen uitgesloten op het herroepingsrecht. Het herroepingsrecht voor consumenten houdt in dat je een overeenkomst voor een aankoop binnen 14 dagen zonder opgave van redenen kunt annuleren. Mocht je er tot de inmeetafspraak toch vanaf willen zien? Dat is geen probleem, de inmeetkosten (350 euro incl. Btw) worden dan in rekening gebracht en het restant wordt teruggestort.
 • Nog andere vragen?
  Heb je vragen over jouw situatie? Wij kijken graag met je mee! Je kan een e-mail sturen naar klantenservice@karakterhuis.nl. Indien het relevant is willen we je vragen om een PDF van de verkooptekening en een aantal situatie foto’s mee te sturen.
bottom of page