top of page
LR-Karakterhuis-114_edited_edited.jpg

Persoonlijk
en deskundig advies

LR-groot--Karakterhuis-127.jpg

Voor wie?

Voor wie?

Heb je onlangs een nieuw(bouw) huis gekocht, ben je toe aan een nieuw interieur of plan je een grote verbouwing? Gediplomeerd architect en interieurarchitect Tessa Dekkers helpt je met al jouw vragen van interieurontwerp tot bouwkundig oplossingen. In elke ontwerpopgave staat centraal hoe een huis of een ruimte karakter kan krijgen. Tessa haar motto is: Elk huis kan een Karakterhuis zijn!

Met welke vragen kan je bij Karakterhuis terecht?

 1. Interieurontwerp

 2. Ontwerp voor verbouwen, aan- of afbouwen

Wat kan je verwachten?

​Tessa maakt een interieurontwerp op maat voor jouw huis. Ze begint hierbij altijd met een gesprek. Er komen vragen naar voren als: wat wil je graag? Wat vind je momenteel prettig en wat kan er beter?

 

Ook worden er afspraken gemaakt over het proces. Wil je graag een karakter interieur met karakterelementen? Dan is het advies kosteloos. Liever alleen een ontwerp? Ook dat is mogelijk. De kosten hiervoor zijn 85 euro per uur en aantal te besteden uren zal worden besproken.

Vervolgens gaat ze aan de slag met het ontwerp. Ze maakt altijd een analyse van het bestaande huis en de ruimtes. Aan de hand daarvan maakt ze zo kosten-voordelen efficiënt mogelijk ontwerpvarianten. Zo kan je altijd zelf kiezen welk ontwerp uiteindelijk het beste bij jullie situatie past. 

Stap 1: Kennismakingsgesprek

Plan een kennismakingsgesprek. Tijdens een persoonlijk -online is mogelijk- adviesgesprek gaat we samen met jou op zoek naar een passend karakter voor jouw huis. Het gesprek is gratis en vrijblijvend.

Wat kan je verwachten?

 • Onlinegesprek op locatie of via Microsoft Teams

 • Het adviesgesprek duurt een uur

 • Introductie van Tessa Dekkers en van jou en jouw woonsituatie

 • Gesprek en persoonlijk advies voor jouw interieur

 • Doornemen van jouw ‘programma van wensen’

 • Vervolgafspraken en planning.

De beste voorbereiding op de kennismaking. Deze korte checklist zorgt voor een optimale voorbereiding

 • Mocht je het nog niet hebben gedaan, mail de plattegrond van jouw huis en enkele foto’s van de huidige situatie naar tessa@karakterhuis.nl.

 • Heb je bepaalde wensen? Of wat is volgens jou echt aan vervanging/verandering toe? Maak hiervan alvast een lijstje.

 • Al ideeën over de sfeer? Verzamel alvast afbeeldingen van producten, kleuren en stijlen die bij jou passen. Heb je een Pinterest account? Maak alvast een board aan met jouw wensen.

Stap 2: Ontwerp en Presentatie

Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek ontwerpt Tessa twee ontwerpen. Voor het maken van het ontwerp maakt ze altijd een analyse van de bestaande ruimtes. Wat zijn de sterke punten? Wat kan er beter?

Aan de hand hiervan maakt ze twee interieurvarianten. Het ontwerp wordt, afhankelijk van het gekozen pakket, uitgewerkt in 2D of 3D. De referentiebeelden zijn ter illustratie op het ontwerp zodat je goed kan zien hoe het er uiteindelijk uit gaat zien. Het moodboard is een collage van de kleuren en materialen die goed aansluiten bij het interieurontwerp.    

Na de presentatie ontvang je de presentatie in een PDF.

Stap 3: Samenvoegen en aanpassingsronde

Vaak wordt het definitieve ontwerp een combinatie van de twee varianten. Na de presentatie zal Tessa het ontwerp aanpassen met de gevraagde wensen.

 

Indien gewenst kan er een vervolgopdracht worden verstrekt.

LR-Karakterhuis-118.jpg

Waarom interieuradvies van Karakterhuis

5 redenen waarom je kiest voor interieuradvies bij Karakterhuis:

 1. Persoonlijk advies door opgeleide architect en interieurarchitect Tessa Dekkers.

 2. Het adviesgesprek is vrijblijvend en gratis.

 3. Van advies over te kiezen interieurelementen tot een uitgebreid interieurplan op maat.

 4. Tessa Dekkers heeft zowel kennis over bouwkundige zaken als interieur.

 5. Maak online en eenvoudig een afspraak wanneer het jou uitkomt. Afspraken mogelijk in de avond van maandag en dinsdag, woensdag en zaterdag overdag.

LR-Karakterhuis-107_edited.jpg

Elk huis
Een Karakterhuis

bottom of page